Kā mājās pagatavot izcilu kafiju?

kafijas automātiKatru dienu visā pasaulē tiek izdzerti miljoni kafijas tasīšu. Liela daļa no tām pagatavota mājās. Iespējams, arī Tu savu dienu sāc ar mazāku vai lielāku kafijas krūzi. Taču, vai zini, kā to gatavot pareizi, lai iegūtu labāko rezultātu? Ieskaties šajos paņēmienos, kas ļaus Tev mājas apstākļos pagatavot izcilu, restorāna kvalitātes cienīgu dzērienu.

Vienmēr izvēlies veselas pupiņas

Mūsdienās daudzos mājokļos un birojos ir kafijas automāti, tādēļ, ja Tev jāizvēlas starp maltu kafiju, ko vari iegādāties veikalā un kafijas pupiņām, eksperti iesaka vienmēr izvēlēties pupiņas. Kādēļ? Jo, izmantojot iepriekš samaltu kafiju, Tu zaudē iespēju izbaudīt īpašo garšu, kas slēpjas katrā pupiņā. Kad eļļas, kas tajā atrodas, reaģē ar gaisu, sākas oksidācijas process, un 15 minūšu laikā zūd pat 60% no kafijas aromāta. Tāpēc, ja vēlies katru reizi baudīt intensīvas garšas un smaržas pilnu dzērienu, svaigi malta kafija ir labākā izvēle.

Uzglabā kafijas pupiņas tumšā, vēsā un sausā vietā

Kafijas pupiņas ražotāji mēdz iepildīt vakuuma pakās, kurām ir īpaši atvērumi, lai Tu varētu baudīt to aromātu, taču tie neļauj gaisam iekļūt paciņas iekšpusē. Taču, kad tā tiek atvērta, kafijas pupiņu garša un smarža pakāpeniski zūd, tādēļ pēc pakas atvēršanas to būtu ieteicams izlietot divu nedēļu laikā.

Savukārt, uzglabājot kafijas pupiņas, pievērs uzmanību, lai tās netiktu pakļautas gaismas, karstuma un mitruma iedarbībai. Nav ieteicams tās turēt arī ledusskapī vai saldētavā.

Izvēlies augstas kvalitātes kafijas automātu un kafijas dzirnaviņas

Kā jau iepriekš minējām, labākās kvalitātes kafijas baudīšanai jāizvēlas tieši pupiņas, kuras nepieciešams samalt īsi pirms pagatavošanas. Tādēļ labākās kvalitātes dzēriena baudīšanai svarīgi ir izvēlēties ne tikai labas dzirnaviņas, bet arī atbilstošu kafijas automātu. Mūsdienās to piedāvājums ir ļoti plašs, tādēļ sev atbilstošu modeli var atrast pat prasīgākie kafijas baudītāji.

Pievērs uzmanību ūdens temperatūrai, kvalitātei un kafijas daudzumam

Izvēloties pagatavot kafiju bez automāta, eksperti nereti norāda, ka īpaša uzmanība jāpievērš tam, kāds un cik daudz ūdens tiek izmantots. Ideālā ūdens temperatūra ir zem 100 grādiem, proti, no 90 līdz 96 grādiem. Vislabāk izvēlēties avota ūdeni, taču, ja tādas iespējas nav, tam vismaz vajadzētu būt filtrētam.

Tāpat svarīgi ir saprast, cik ilgi jāgaida, līdz kafija ir gatava, piemēram, izmantojot franču presi. Vidējais laiks ir aptuveni trīs minūtes. Attiecībā uz tilpumu un attiecību, divas tējkarotes kafijas ir optimālais daudzums, kuru izvēlēties uz 200 ml krūzīti.

        Ienākumi no šīs reklāmas nonāk labdarībai



Saistītās tēmas : , ,

Leave a Reply